Articol

02.10.2022

Ziua Națională a Vinului, 1-2 octombrie, 2022

Peste 52 milioane de euro au fost investite din anul 2012 pînă la moment pentru revitalizarea sectorului viti-vinicol în cadrul proiectelor ”Filiera Vinului” și ”Livada Moldovei”, implementate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul Băncii Europene de Investiții. ”Filiera Vinului” a contribuit și la modernizarea a 3 instituții educaționale:    Universitatea Tehnică a Moldovei, Școala Profesională din Nisporeni și Școala Profesională din Leova.

 

Conform Hotărârii Consiliului de supraveghere al Oficiului de Gestionare  a Programelor de Asistență Externă nr. 5 din 25 august 2022, în scopul susținerii întreprinderilor sectorului real și atenuării creșterii semnificative a costurilor resurselor pieței financiare locale, s-a aprobat diminuarea pentru o perioadă de 6 luni a ratelor de recreditare anuale, flotante pentru MDL, calculate în baza ratei de bază a Băncii Naționale a Moldovei.

În acest context, vă îndemnăm să vă adresați la băncile partenere în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” pentru a solicita această reducere a ratelor dobânzilor la credite.

 

Sursa: https://livada-moldovei.md