Articol

08.10.2022

USAID LANSEAZĂ UN NOU PROIECT DE COMPETITIVITATE ȘI REZILIENȚĂ RURALĂ ÎN VALOARE DE $50 DE MILIOANE

USAID LANSEAZĂ UN NOU PROIECT DE COMPETITIVITATE ȘI REZILIENȚĂ RURALĂ ÎN VALOARE DE $50 DE MILIOANE.
Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) anunță o nouă investiție de $50 de milioane pentru a contribui la extinderea economiei rurale a Moldovei și consolidarea rezilienței în fața invaziei Ucrainei de către Putin, situație care restricționează exporturile moldovenești și amenință prosperitatea economică a Republicii Moldova.
Prin intermediul noului Proiect de Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR), USAID va continua să acorde sprijin pentru a spori vânzările și profitabilitatea din sectorul agricol moldovenesc și impulsiona oportunitățile de creștere în Republica Moldova.
Într-o perioadă de 5 ani, PCRR va oferi sprijin unor parteneri și produse care au potențialul de a transforma economia și de a stimula comunitățile rurale. Proiectul va facilita conexiunile între lanțurile valorice cheie din domeniul agricol, așa ca fructele, produsele ecologice, legumele, mierea și vinul. De asemenea, proiectul va spori productivitatea, va îmbunătăți sustenabilitatea sectorului agricol, va stimula investițiile și parteneriatele sectorului privat și va promova reformele care vor genera profitabilitatea activității agricole în Republica Moldova. PCRR va aduce numeroase beneficii comunităților rurale și va contribui la relansarea turismului moldovenesc, care suferă din cauza efectelor reziduale ale pandemiei de COVID-19, iar la moment din cauza invaziei ruse în Ucraina.