Articol

28.09.2022

PESTE 8 MII DE LOCURI DE MUNCĂ ȘI VENITURI MAI MARI CU 87 DE MILIOANE DE EURO A GENERAT INIȚIATIVA EU4BUSINESS ÎN REPUBLICA MOLDOVA ÎN ANUL 2021

Inițiativa EU4Business, cu cca 30 de proiecte regionale și bilaterale, a ajutat peste 6300 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova să se dezvolte prin intermediul granturilor, împrumuturilor, garanțiilor bancare și serviciilor de consultanță. Sprijinul Uniunii Europene pentru companii a rezultat în 8350 locuri de muncă create și venituri majorate de cca 87 milioane de Euro. Rulajul companiilor beneficiarilor a crescut cu 13%, iar exporturile – cu 10%.

Rezultatele au fost anunțate în cadrul unei prezentări pentru agenții economici din Cahul a programelor de sprijin cu finanțare din partea Uniunii Europene, derulate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

 

Între anii 2018-2020, ODA a desfășurat trei programe cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, PARE 1+1, Femei în Afaceri și Programul de transformare digitală a afacerilor, pentru care au fost alocate 4,25 milioane Euro. Potrivit Oxanei Otgon, direcția finanțarea start-up-urilor în cadrul ODA, 564 de întreprinderi au beneficiat, în cadrul celor trei programe, de finanțări nerambursabile, vouchere, instruiri și consultanță gratuită pentru dezvoltare, drept urmare fiind create 1582 de locuri de muncă. Finanțarea din partea Uniunii Europene a atras investiții totale de peste 8 milioane Euro în economie.

https://odimm.md/ro