Articol

10.12.2023

Parlamentul extinde termenul de funcționare a Parcului IT din Republica Moldova

Parlamentul Republicii Moldova a votat astăzi, în prima lectură, extinderea termenului de funcționare a Parcului IT până în 2035, cu păstrarea impozitului unic de 7%.

Scopul este de a oferi previzibilitate rezidenților și potențialilor investitori în domeniul tehnologiilor informaționale.

 

De asemenea, urmează a fi extinsă lista genurilor de activitate eligibile. Astfel, în cadrul Parcului, cu limitare la export, vor putea fi desfășurate activități ale centrelor de intermediere telefonică (call center) și alte servicii de furnizare a forţei de muncă. În același timp, va fi instituit un Consiliu care va coordona activității parcului IT. Acesta va fi format din reprezentanții Guvernului, sectorului asociativ, rezidenților Parcului, precum și a partenerilor de dezvoltare.

Conform prevederilor, Parcul IT, care și-a început activitatea la data de 1 ianuarie 2018, poate funcționa doar 10 ani, până pe 31 decembrie 2027, fapt pentru care Guvernul a decis prelungirea acestui termen. În prezent, Moldova IT Park are peste 1,500 de rezidenți, 40% fiind companii fondate de investitori străini din 38 de țări.

Sursa: https://mded.gov.md