Articol

13.06.2022

Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de ratificare a Acordului de grant cu BIRD: banii vor fi utilizați pentru creșterea productivității agricole

Țara noastră va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) a fost votată în prima lectură, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

 

Banii vor fi utilizați pentru atenuarea degradării terenurilor și creșterea productivității agricole. Cea de-a patra finanțare din cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” va consolida capacitățile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, va acorda granturi pentru fermieri și suport pentru reabilitarea fâșiilor forestiere de protecție.

 

Acordul de grant va fi implementat până la sfârșitul anului 2024. PROIECTUL de ratificare a acestuia urmează a fi votat în ce de-a doua lectură.

 

Tot în cadrul ședinței plenare, deputații au votat, în prima lectură, proiectele de ratificare a două amendamente la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Acestea prevăd anularea construcției Punctului de Inspecții la Frontieră Otaci/Unguri. Banii vor fi realocați pentru îmbunătățirea tehnică a laboratoarelor de siguranță a alimentelor din Chișinău și din oficiile teritoriale.

 

Sursa: maia.gov.md/ro