Articol

26.08.2022

Oportunitățile financiare oferite de ”Livada Moldovei” prezentate la Bălți

În cadrul unui eveniment de anvergură destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Moldova, din regiunea nord au fost prezentate oportunitățile financiare oferite de Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții în cadrul proiectului ”Livada Moldovei”.

Proiectul ”Livada Moldovei” pune la dispoziția horticultorilor credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: ”Energbank”, ”OTP Groupe”, ”Procredit Bank”, ”Comerțbank”, ”Banca Comercială Română Chișinău”, ”Moldova Agroindbank”, ”Victoriabank”, ”Moldindconbank” și ”Fincombank”.

Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,9 – 4,8% pentru credite în Euro. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

 

Sursa:https://livada-moldovei.md