Articol

09.09.2023

Noi granturi investiționale pentru 45 de companii

45 de proiecte investiționale noi, depuse de antreprenori autohtoni, au fost aprobate spre finanțare de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Proiectele urmăresc realizarea de investiții în modernizarea, ecologizarea, digitalizarea sau internaționalizarea afacerilor. Suportul financiar din partea Guvernului variază între 250 mii lei și 2 milioane lei, resurse  acordate din bugetul de stat sau resurse alocate de Uniunea Europeană și Banca Mondială.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, prin intermediul ODA, va continua să susțină antreprenorii prin diferite instrumente, inclusiv granturi, credite cu dobândă redusă sau garanții financiare.

Din numărul total de noi beneficiari, 24 activează în mediul rural, iar 21 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, 7 afaceri sunt gestionate de tineri și 20 de femei. Agenți economici vor accesa finanțare nerambursabilă prin intermediul Programelor de stat – Programul de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+2, Transformare digitală, Ecologizarea IMM, Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea ÎMM și Retehnologizare și Eficiență Energetică. Suma totală a granturilor constituie circa 22 milioane lei.

Sursa: https://www.oda.md