Articol

08.07.2023

Noi afaceri stimulate de stat și UE pentru modernizare, eficiență energetică și digitalizare

37 de noi companii vor primi granturi din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în utilaje eficiente energetic, instalații fotovoltaice sau alte instrumente utile pentru digitalizarea proceselor de muncă sau prestări servicii.

 

Din numărul total de noi beneficiari, 21 activează în mediul rural, iar 16 își desfășoară activitatea în mediul urban. Aceștia urmează să acceseze granturi de la 250 mii lei până la 2 milioane lei prin intermediul Programelor de stat – Retehnologizare și Eficiență Energetică, Transformare digitală și Programul de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+2. Suma totală a finanțarii nerambursabile constituie circa 20 milioane lei.

 

Managerii companiilor au fost  familiarizați de către reprezentanții instituției cu prevederile contractuale și modul de interacționare ODA-Beneficiar.  Ulterior, agenții economici vor semna contractele de colaborare pentru accesarea susținerii financiare nerambursabile prin intermediul programelor la care au depus proiectele investiționale.

Directorul ODA, Dumitru Pîntea a  informat antreprenorii cu cele mai recente inițiativele guvernamentale și europene privind susținerea accesului la finanțare, îndemnându-i să aplice și la alte instrumente de suport în afaceri pentru a deveni sustenabili pe piață.

Sursa: https://www.oda.md/ro