Articol

04.05.2022

MAIA și FAO au discutat despre răspunsul comun la provocările din sectorul agricol

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel GHERCIU a avut o întrevedere cu Reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund JEHLE, pentru a discuta despre situația actuală din sectorul agricol și pentru a identifica în comun soluții de depășire a provocărilor. Astfel, discuțiile s-au axat pe sprijinul ce îl poate oferi FAO fermierilor, ținând cont de impactul social-economic al conflictului ruso-ucrainean, asupra sectorului agroalimentar și asupra nivelului de trai al comunităților rurale.

 

În acest sens, FAO este disponibil să mobilizeze resursele necesare pentru a spori susținerea gospodăriilor agricole și a micilor fermieri, dezvoltarea programelor sectoriale, îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și cooperării regionale.

 

Raimund JEHLE a declarat că FAO este pregătit să ofere și în anii următori sprijinul pentru realizarea priorităților naționale din sectorul agricol și a activităţilor stabilite în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022-2027.

 

Totodată, în cadrul ședinței, părțile au abordat participarea delegației țării noastre la Conferința Regională pentru Europa din Lodz, Polonia, ce va avea loc săptămâna viitoare. Astfel, oficialii au studiat panelurile de discuții și au realizat un schimb de opinii auspra subiectelor incluse pe agenda evenimentului.

 

Sursa: https://maia.gov.md