Articol

16.09.2023

MAIA lansează apelul de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans

Fermierii pot depune cereri de solicitare a subvențiilor în avans, începând cu ziua de luni, 18 septembrie curent, la oficiile teritoriale al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Apelul va fi deschis până pe 16 noiembrie 2023. Sunt încurajați să participe toți cei care intenționează să lanseze sau să dezvolte afaceri în sectorul agricol și mediul rural.

 

Plățile în avans vor fi acordate doar în baza unor proiecte investiționale, evaluate pozitiv de către AIPA. Statul va finanța investițiile pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale; dezvoltarea infrastructurii exploatației agricole; diversificarea activităților economice rurale; stimularea producerii pe teren protejat; înființarea plantațiilor de arbuști fructiferi, aromatice, medicinale și condimentare; modernizarea exploatațiilor zootehnice; transfer de cunoștințe, inovare și formare.

 

Eligibili pentru această măsură de subvenționare sunt: fermierii micro și mici, persoanele juridice sau fizice care desfășoară activități în mediul rural sau activități agricole, altele decât fermierul; unitățile administrativ teritoriale; organizațiile din domeniul cercetării și inovării, instituții de învățământ cu profil agroindustrial.

 

Condițiile de depunere și examinare a cererilor de acordare a subvențiilor se va realiza conform procedurilor prevăzute în Regulament.