Articol

23.07.2022

MAIA a lansat o platformă de discuții cu reprezentanții băncilor comerciale

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir BOLEA împreună cu Secretarii de Sat au avut o ședință, astăzi, cu mediul bancar și conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Scopul ședinței a fost de a analiza posibilitățile de sprijin a agricultorilor creditați care înregistrează pagube la culturile agricole din cauza secetei.

 

Astfel, Vladimir BOLEA a solicitat băncilor să ofere soluții optime agricultorilor, să fie deschiși spre colaborare: „Companiile agricole rămân o prioritate pentru economia națională. Fiecare dintre noi trebuie să își adapteze abordările și activitățile la realitățile curente. Agricultorii au nevoie să le asigurăm stabilitatea și predictibilitatea. Vă mulțumesc pentru prezență și vin cu un apel către instituțiile financiare să demonstreze flexibilitate și să ofere susținere agricultorilor în depășirea situațiilor de dificultate financiară.”

 

Reprezentanții băncilor au declarat că instituțiile financiare sunt cointeresate să dezvolte relații bazate pe încredere cu clienții. Astfel, au declarat că, își vor focaliza atenția pe înțelegerea și satisfacerea doleanțelor, vor discuta individual cu clienții pentru a examina în mod obiectiv situația de dificultate financiară pe care o invocă agricultorul și pentru a identifica cea mai optimă soluție.

 

Sursa: https://maia.gov.md/ro