Articol

21.10.2023

Grant extern de 500 mii dolari pentru susținerea inovațiilor digitale și a startup-urilor tehnologice din Republica Moldova

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) va fi susținută financiar de Fondul Western NIS Enterprise și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie pentru implementarea Programului guvernamental de Susținere a Inovațiilor Digitale și Startup-urilor Tehnologice. Asistența financiară și tehnică în valoare de 500 mii dolari este stipulată  într-un Acord de grant, semnat la 20 octombrie. Acordul stabilește angajamentul partenerilor privind susținerea modernizării și competitivității IMM-urilor și implementarea inovațiilor digitale în activitatea antreprenorială din Republica Moldova.

Acest program oferă finanțare startup-urilor tehnologice și IMM-urilor pentru a avansa în valorificarea ideilor inovatoare și va stimula utilizarea tehnologiilor verzi și producerea sustenabilă în Moldova. Finanţarea nerambursabilă oferită prin intermediul Programului este de maximum 80% din suma proiectului investiţional, dar nu va depăşi suma maximă de 500.000 lei cu o contribuție proprie de minim 20%.

Implementarea acțiunilor Programului sunt finanțate prin intermediul Fondului Western NIS Enterprise și Proiectul „Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK Aid).

Apelul de proiecte investiționale pentru accesarea de suport financiar va fi deschis în perioada 1-30 noiembrie 2023. Înscrierea companiilor interesate de acest Program, se va face în regim online.

Sursa: https://www.oda.md