Articol

02.10.2022

Finanțarea proiectelor agricole, o prioritate pentru Banca Europeană de Investiții

Noi oportunități financiare de susținere  a sectorului agroindustrial  au fost discutate, astăzi, de Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare cu  Stela Reniță, reprezentanta Băncii Europene  de  Investiții.

Vladimir Bolea  a menționat că, pe agenda ministerului  sunt mai multe priorități și suportul Băncii Europene de Investiții  este  binevenit. Oficialul, a venit cu ideea de a susține  unele proiecte destul de importante  pentru agricultură, precum este  digitalizarea sectorului și reabilitarea sau construcția   sistemelor de irigare, a bazinelor de acumulare a apelor pluviale pentru irigare.  Schimbările climatice reprezintă una din provocările principale cu care se confruntă agricultura, de aceea, sunt necesare  măsuri de adaptare, să folosim  tehnologiile inovaționale,  precum este  no-till. Totodată, ministrul a propus să fie analizată și ideea de a susține întreprinderile de procesare, care se confruntă cu lipsa stațiilor de epurare a apelor reziduale.

 

Stela Reniță a informat oficialul despre intenția  de  a finanța   unele  proiecte prioritare pentru sector și disponibilitatea de a efectua un studiu de fezabilitate și susținere.

În context, s-a convenit, ca părțile să revină la subiect pentru a discuta unele propuneri concrete. Stela Reniță a reiterat, că pentru  Banca Europeană de Investiții  este o prioritate  susținerea  financiară  a  proiectelor  din sectorul agricol.

 

Sursa: https://maia.gov.md/ro