Articol

15.08.2022

FAO va continua să mobilizeze resurse pentru a ajuta fermierii din țara noastră

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a avut, astăzi, o întrevedere cu Reprezentantul adjunct al FAO în Republica Moldova Tudor ROBU. Oficialii au discutat despre măsurile de sprijin ce ar putea fi oferite de FAO pentru fermierii țării noastre în contextul fenomenului de secetă și a crizei din regiune.

 

Reamintim că, FAO a alocat sprijin de urgență în valoare de 500.000 USD pentru a susține capacitatea gospodăriilor vulnerabile prin furnizarea de inputuri agricole și prin realizarea transferului de cunoștințe.

 

„Până la data de 15 septembrie curent,  trebuie să fie distribuite producătorilor agricoli semințele de grâu de toamnă și furajele concentrate. În acest sens, este necesară identificarea raioanelor și localităților pentru livrarea ajutorului material. Am convenit asupra efectuării unui studiu care să identifice cele mai vulnerabile raioane în baza a două criterii: Indicele de Deprivare a Ariilor Mici și Coeficientul Hidtrotermic”, a menționat Tudor ROBU.

 

În aceeași ordine de idei, oficialul a declarat că, în următoarea perioadă vor fi realizate eforturi de mobilizare a resurselor financiare adiționale la sprijinul de urgență.

 

Sursa; https://maia.gov.md/ro