Articol

22.01.2023

Discuții privind elaborarea unui program de suport pentru micii producători

ODA a găzduit primele consultări cu micii producători privind inițierea elaborării unui program de suport, care va avea drept obiectiv susținerea acestor afaceri. La discuții au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, GIZ Moldova, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii și membrii comunității micilor producători.

 

Potrivit directorului ODA, Dumitru Pîntea, dezvoltarea unui nou instrument de suport rezidă din necesitățile unor categorii de afaceri mici, care nu sunt eligibile la actualele programe din portofoliul instituției.

 

Inițiativa de suport pentru micii producători va fi elaborată cu susținerea partenerilor europeni.

Rezultatele unui Studiu aprofundat asupra sectorului micilor producători, realizat în februarie 2022, arată că în topul constrângerilor sunt enumărate: lipsa capitalului necesar, concurența neloială și piața redusă de desfacere.

Participanții la consultări au evidențiat necesitățile și dificultățile în activitatea micilor producători, sugestii care vor fi luate în considerare la elaborarea proiectului de program.

Sursa: https://www.oda.md