Articol

30.05.2022

Conferința: cum dezvoltăm întreprinderile mici și mijlocii în Moldova?

În cadrul unei conferințe organizate la Comrat de FinComBank a fost oferită mediului de business posibilitatea de a discuta despre oportunităţile oferite IMM-urilor din Moldova pentru a se dezvolta în domeniile: industria uşoară, agricultură, construcţii, transport, IT, comerţ etc. Antreprenorii au aflat despre subvenţiile oferite de Guvernul Republicii Moldova pentru dezvoltarea agriculturii. Au fost analizate proiectele implementate în UTA Găgăuzia, dar şi oportunităţile de atragere a investitorilor în această zonă.

 

Urmare a deciziei Băncii Europene de Investiții, Fincombank S. A. a fost acceptată recent, în calitate de partener financiar în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”. Astfel, horticultorii și agenții economici din domeniile conexe, ce doresc să obțină un credit preferențial vor putea depune dosarele de finanțare și la filialele acestei bănci.

 

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: ”Energbank”, ”OTP Groupe”, ”Procredit Bank”, ”Comerțbank”, ”Banca Comercială Română Chișinău”, ”Moldova Agroindbank”, ”Victoriabank”, ”Moldindconbank” și ”Fincombank”.

 

Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,9 – 4,8% pentru credite în Euro. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

 

Sursa: livada-moldovei.md