Articol

23.07.2022

Cererile de solicitare a subvenției în avans pentru proiecte start-up pot fi depuse până pe 2 august

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) reamintește că în conformitate cu Ordinul nr. 95 din 30 mai 2022, în perioada 1 iunie – 2 august curent, s-a dat start celui de-al VIII-lea apel de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru proiecte start-up.

În acest context, amintim că subvențiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar (a se vedea HG 507/2018).

Cererile de solicitare a subvențiilor în avans vor putea fi depuse de tineri, femeile fermier și migranți, ce intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin, după cum urmează:

1) Stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

2) Stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora;

3) Stimularea investițiilor pentru producerea legumelor, a fructelor, a plantelor aromatice, condimentare și medicinale pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);

4) Stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;

5) Stimularea investițiilor pentru înfiinţarea, modernizarea și defrișarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole.

AIPA încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a Subvențiilor în Avans, în vederea lansării noilor afaceri în sectorul agricol.

 

Sursa: http://aipa.gov.md/ro