Articol

24.09.2022

Banca Mondială va acorda suport financiar pentru obținerea performanțelor agricole

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare  Vladimir Bolea s-a întâlnit, la 21 septembrie 2022,  cu reprezentanții Băncii Mondiale  în cadrul primei misiuni a BM privind implementarea  Proiectului  AGGRI, în valoare de 55 milioane USD. Discuțiile s-au axat pe unele componente  ale Proiectului. În primul rând, experții s-au referit la Componenta “ Acces la servicii de irigare. “  Pentru obținerea performanțelor agricole durabile  este necesar de reabilitat infrastructura de irigare primară și secundară. De asemenea, extinderea gradului de utilizare la fermă a serviciilor de irigare. Banca Mondială va investi  în acest domeniu 25,0 milioane USD.

 

Un alt domeniu prioritar, care urmează a fi susținut, este sectorul de creștere a bovinelor pentru lapte și pentru carne. Accent se va pune pe  procesarea laptelui pentru a obține produse cu valoare adăugată. Banca Mondială va susține  înființarea unor ferme și  crearea cooperativelor producătorilor  de lapte.

 

Părțile au examinat și posibilitatea de acordare a sprijinului  pentru educația financiară a producătorilor agricoli.

Obiectivul general al Proiectului  AGGRI  este sprijinirea  dezvoltării incluzive, orientarea spre piață și reziliență la schimbările climatice a sectorului agricol al Republicii Moldova.

 

Sursa: https://maia.gov.md