Articol

08.04.2023

AIPA a debursat pe conturile solicitanților de subvenții peste 350 milioane de lei

AIPA continuă procesul de achitare a cererilor de acordare a sprijinului financiar.

De la începutul anului 2023 până în prezent în total au fost debursate cca. 350 milioane lei pentru cererile de acordare a subvențiilor pe diverse mecanisme de stimulare, după cum urmează:

* 299 mil. lei pentru subvenții post-investiționale;

* 31.6 mil. lei pentru cereri de acordare a subvenției în avans ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural;

9,1 mil. lei pentru cereri de acordare a subvenției în avans pentru dezvoltarea proiectului start-up;

10.3 mil. lei pentru cereri de implementarea proiectelor prin abordarea LEADER.

AIPA asigură producătorii agricoli că depune eforturi considerabile pentru optimizarea procesului de evaluare și achitare în termeni cât mai proximi, a cererilor de sprijin financiar depuse în anul de subvenționare 2022.

Astfel, până în prezent, Agenția are în examinare un număr de 5993 cereri de acordare a subvențiilor post – investiții depuse în anul 2022, cu o sumă a subvenției solicitate de 933 mil. lei , ceea ce constituie cca  55% din totalul de 10864 cerere depuse doar pe un singur mecanism de subvenționare.

Reiterăm că pentru anul 2023, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

 

Sursa: http://aipa.gov.md/ro