Articol

14.09.2022

AFD este interesată în continuare să investească în Republica Moldova

Rezultatele cooperării pentru dezvoltare moldo-franceze și perspectivele de colaborare viitoare, discutate de reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD). Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, s-a întâlnit cu directorul regional Eurasia, AFD, Cécile COUPRIE. Oficialii au discutat despre suportul AFD acordat Republicii Moldova în ultimele luni și necesitățile de asistență pentru țara noastră.

În context, partea franceză a comunicat disponibilitatea de a acorda Republicii Moldova în perioada imediat următoare asistență pentru dezvoltare întru consolidarea sectorului energetic și cel forestier. De asemenea, AFD va sprijini proiectul de reabilitare și modernizare a rețelei feroviare pe tronsonul Chișinău – Ungheni.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor, la rândul lor, au exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat țării noastre, menționând că echipa ministerială va asigura un cadru eficient de colaborarea și va pregăti toate operațiunile necesare pentru obținerea asistenței din partea AFD.

AFD este o organizație a Guvernului Franței care finanțează proiecte de dezvoltare durabile în țările în curs de dezvoltare și în vara anului 2021, a primit mandat de intervenție pentru a acorda asistență Republicii Moldova în domeniul mediului, energetic și în asigurarea cu apă potabilă de calitate.

 

Sursa: https://mf.gov.md/