Articol

17.08.2024

AIPA REAMINTEȘTE DESPRE DERULAREA APELULUI DE DEPUNERE A CERERILOR PENTRU PLĂȚILE DIRECTE ÎN SECTORUL ZOOTEHNIC

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură reamintește că perioada pentru depunerea cererilor de acordare a plăților directe în sectorul zootehnic din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural este în plină desfășurare.

   Astfel, fermierii pot depune cererile pentru:

  • Plățile directe pe cap de animal (bovine, ovine, caprine și cabaline) —  în perioada 11 iulie – 13 septembrie 2024;
  • Plățile directe per kg de produs (lapte de vacă, oaie și capră) — în perioada 11 iulie – 23 august 2024.

  Eligibili pentru plățile directe pe  cap de animal sunt crescătorii de animale care îndeplinesc condiția că exploatațiile zootehnice sunt autorizate, animalele sunt identificate și asigurate

  Pentru plățile directe pe kilogram de produs, se aplică aceleași criterii de eligibilitate, plus cerința de a prezenta dovezi care atestă livrarea produsului către procesatori și/sau procesarea acestuia în propriile unități autorizate. Cantitățile de lapte trebuie să fie indicate în kilograme pe facturi.

  Pentru informații cu privire la condițiile de accesare a plăților directe, criteriile de eligibilitate, actele obligatorii, procedura de depunere a cererilor de acordare a plăți, accesați Regulamentul.

  Totodată, documentele privind depunerea dosarului de solicitare a plăților directe pe cap de animal, le găsiți la capitolul Plăți directe sectorul zootehnic 2024.