Articol

04.02.2023

ODA susține investițiile în afaceri verzi

“Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului încurajează și susține afacerile din Republica Moldova să se adapteze cerințelor și tendințelor globale ale economiei verzi. În acest context, ODA intervine atât prin programe expres dedicate ecologizării afacerilor, cât și prin proceduri de evaluare care urmăresc respectarea legislației de mediu, a declarat directorul ODA, Dumitru Pîntea în cadrul Mesei rotunde „Economia verde — Fabricat în Moldova: Spre o tranziție verde”, ediția a 7-a.

“Programul de Ecologizare a IMM oferă finanțare nerambursabilă de până la 500 mii lei pentru investiții în domeniul protecției apei, aerului și gestiunii deșeurilor de producție industrială. Totodată, dezvoltăm competențele antreprenorilor autohtoni pentru a-și ecologiza afacerile”, a declarat Dumitru Pîntea.

Totodată, directorul instituției s-a referit și la  un alt instrument de suport din portofoliul ODA care susține investițiile mediului privat în modernizare și eficiență energetică — Programul de Retehnologizare și Eficiență energetică-  prin intermediul căruia pot fi accesate granturi de până la 2 milioane lei pentru achiziționarea utilajelor moderne, eficiente energetic și prietenoase mediului.

 

Sursa: https://www.oda.md