Articol

14.04.2022

Comunicat informativ privind implementarea Facilității de Creditare a Tinerilor

OGP AE vă  informează privind debutul cu succes al Programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor, faza II și finanțarea primelor 50 de sub-proiecte ale tinerilor întreprinzători în sumă totală de circa 30.0 milioane lei, cu distribuire deja în 21 raioane ale țării.

 

Mijloacele împrumuturilor contractate sunt utilizate pentru procurarea de bunuri și servicii pentru dezvoltarea afacerilor inițiate de tinerii antreprenori în toate domeniile economiei naționale. Partea preponderentă a cererii de resurse o constituie investițiile în mijloace fixe, circa 70% din numărul total al afacerilor finanțate.

 

Ratele anuale de dobândă pentru utilizarea fondurilor FCT II sunt avantajoase, fixe atât pentru instituțiile financiare intermediare partenere, cât și pentru sub-împrumutați. Pentru beneficiarii finali de sub-împrumuturi ratele la creditele obținute nu vor depăși 6.0 % anual, astfel fiind create condiții bune pentru capitalizarea inițială a afacerilor tinerilor și menținerea activității lor și a locurilor de muncă.

 

Tinerii sunt încurajați să se adreseze la instituțiile financiare partenere și filialele acestora, la care se vor depune cererile pentru împrumuturile preferențiale finanțate din liniile de credit investiționale din împrumuturile externe de stat acordate pentru dezvoltare:

 1. BC “Moldova-Agroindbank” S.A.
 2. OTP Bank S.A.
 3. BC „Moldindconbank” S.A
 4. BC „Fincombank” S.A
 5. BC „Energbank” S.A
 6. BC „Comertbank” S.A
 7. BC „ProCredit Bank” S.A.
 8. BC „EuroCreditBank” S.A.
 9. BC “Victoriabank” S.A.
 10. OCN „Microinvest” SRL
 11. OCN „Corporația de Finanțare Rurală”.

 

Total resurse disponibile în cadrul FCT II: 120.0 milioane lei, care pot fi accesate în anul curent 2022.

 

Sursa: https://ogpae.gov.md/